שאלות דחופות בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

20/06/2008 | 00:18 | מאת: רונה

1) יש לי ילד בן כמעט 9 נוטל ריטלין עקב בעיות קשב וריכוז (התחיל לפני כשבועיים) בלי שום קשר ועוד לפני שהחל לקחת את הריטלין הוא צורח מתוך שינהוזה ממש מפחיד את כולם. לפעמים קם עם זיעה קרה ולפעמים זה מעיר אותו אני לא מבינה למה כי הוא אינו זוכר בבוקר כלום .מה עליי לעשות עם זה כיצד עליי לנהוג? רופאת משפחה אינה רוצה לשלוח אותי למכון שינה תודה 2) יש לי עוד ילד בן 4 שנקרעו לו 2 המוצצים ומכיון שהמוצץ משפיע על צורת שיניו אמרתי זו הזדמנות מצוינת לגמול אותו מהמוצץ למרות שהוא מאוד אוהב אותו האם עשיתי נכון? לא יהיו לו כעס עליי שככה הפסקתי לו את המוצץ ללא התרעה מוקדמת? אודה על התשובות.

28/06/2008 | 06:11 | מאת: חלי ברק שטיין

רונה, לגבי בן התשע הייתי מתיעצת עם נוירולוג, אני משערת שיש רופא המעורב בתהליך הרטלין. הוא אולי יוכל לעזור עם הצעקות בשינה. אולי כשלב לפני מעבדת שינה. לא ברור לי למה מתנגדים להפנות אותו, אבל נסי עם נוירולוג לגבי בן הארבע, אם הוא לא מגיב במצוקה גדולה על הפסקת המוצצים סימן שאתם בכיון הנכון. הוא בהחלט בגיל מתאים, ולעיתים צריך דרבון של סיבה חיצונית. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים