הפסקה פתאומית של מוצץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

19/06/2008 | 15:11 | מאת: שרון

שלום רב, יש לי תינוקת מקסימה בת שנה וחודשיים. מגיל חמישה חודשים היא נמצאת אצל מטפלת פרטית עד השעה ארבע אחה"צ, יחד עם עוד תינוקת אחת. עד לפני שבועיים היא מאוד אהבה מוצץ והייתה משתמשת בו כל הזמן. לפני שבועיים, באופן חד ופתאומי, היא הפסיקה להסכים לקבל מוצץ. ביום הראשון זה נראה היה כאילו זה ממש גורם לה לרפלקס הקאה, ומאז היא פשוט מסרבת, היא נראית כמי שממש נגעלת מזה. באותו יום שהיא הפסיקה לקחת מוצץ, כשאספתי אותה מהמטפלת, המטפלת נראתה מותשת וטענה שהיא כל היום סירבה לישון ואף העירה את הילדים האחרים. מאחר ואין לי כל הסבר אחר למשהו שנראה לי מוזר למדי, התחלתי לחשוב שאולי המטפלת דחפה לה את המוצץ בכוח או שנוצרה לה טראומה כלשהי. אני חייבת לציין שהיא הולכת למטפלת בשמחה והיא התפתחה מאוד יפה בשנה האחרונה. בשבועיים האחרונים נראה שהיא צוחקת קצת פחות ואולי קצת יותר רצינית, אבל אני מניחה שזה גם יכול להיות קשור לשינויים שהיא עוברת באופן כללי ככל שהיא גדלה. השאלה שלי היא האם מוכרת לכם תופעה כזאת של תינוק שמאוד אהב מוצץ שפתאום מסרב לקבל מוצץ באופן כל כך חד, או שמא נראה לכם שיש לי סיבה לדאגה? אני מאוד אודה לכם על תשובה בהקדם, מאחר והדבר מאוד טורד את מנוחתי ואני לא ממש יודעת מה לעשות. כיוון שהמטפלת לא נמצאת אצלי בבית, אלא אצלה, אין לי אפשרות להתקין מצלמות, כפי שעושים הורים רבים. תודה, שרון

28/06/2008 | 06:08 | מאת: חלי ברק שטיין

שרון, האחור בתשובה בגלל חופשה שהייתי, היתה הודעה בפורום לגבי שאלתך, התופעה אכן קיצונית, ויתכן שאכן קרה משהו בגן. האם הילדה ממשיכה להתנגד למוצץ, האם היא ממשיכה להיות 'כמו מצוברחת'. מה שמטריד בסיפור הוא אם ייפגע האמון שלך במטפלת, אם את לא יכולה לדבר איתה בגלוי ולבדוק דברים. גם אם קרתה טעות, והמטפלת פספסה, צריך להיות מסוגלים לדבר איתה. לוודא שזה חד פעמי. אחרת נוצרת בעיה הרבה מעבר למוצץ את מפקידה בידיה את ילדתך, זה חשוב מה את אומרת? חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים