גמילה מטיטולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

12/06/2008 | 20:39 | מאת: יפעת

ב"ה בני בן 3.יש לו שני אחים,בני שנה וחצי ו- 6 שבועות שאיתו בבית.הוא עדין לא הולך לגן.לפני כחודש התחיל בעצמו לבקש לעשות בשירותים וכך נגמל תוך מס' ימים(לא כולל לילה).בשבוע האחרון הוא מסרב ללכת לשירותים כל פעם ששואלים אותו הוא אומר שאין לו ואז עושה בתחתונים או על הריצפה.לפעמים זה אף נראה מכוון. מה לעשות?האם להחזיר אותו לטיטולים ואיך להגיב?אציין שעוד 3 חודשים בעז"ה הוא נכנס לגן. תודה

13/06/2008 | 02:44 | מאת: חלי ברק-שטיין

יפעת , יכול להיות שתהליך הגמילה היה מהיר לו מידי. מצד שני הוא בהחלט בגיל המתאים. נסי לומר לו ישירות שהוא צריך ללכת, אולי תלכי איתו. לא משנה מה הוא מרגיש ורוצה- שילך לשרותים עד שיזהה מתי הוא צריך. יכול להיות שהוא לא יכול לקחת אחריות בעצמו וצריך יותר הכוונה. רצוי שיהיה גמול עד הכניסה לגן אל תוותרו, אבל גם אל תלחצו. זה אמור להסתדר. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים