שינוי בילדה לאחר פרידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

12/06/2008 | 11:59 | מאת: קרן

חלי שלום אני ובעלי נפרדנו לפני כשבועיים הכוונה פרידה מלאה שהוא עזב את הבית, הסברנו ביחד לבתי שבעוד חודש היא בת 3 את המצב, שאבא ואמא לא יגורו יחד ולכל אחד יש בית, והיא תלך לבית של אבא לפעמים, היא ביקרה באותו יום בבית של אבא היא אמרה שהוא יפה, באמת במהלך שבוע שלם הכל היה בסדר, בסופ"ש האחרון יחד עם החג אביה לקח אותה לטיול בטבריה וכשהיא חזרה היה לה קשה להפרד ממנו. ומאז היא בוכה בבוקר שאני שמה אותה בגן (שלפני כן זה לא היה) בתחילה חשבתי בגלל שהיא לא היתה בגן כמה ימים, למרות שהמטפלות אומרות לי שהיא נרגעת מהר. היא נהייתה קצת יותר אגרסיבית, היא מתווכחת איתי על כל דבר, היא קצת יותר כועסת. שמתי לב לרגרסיה קלה בגמילה מהטיטולים (היא נגמלה לפני 3 חודשם לערך). זה מאוד עצוב לי, כואב לי מאוד לראות אותה כך. איך לדעתך אני אמורה להתמודד? מה אני אמורה לעשות?

12/06/2008 | 21:22 | מאת: חלי ברק-שטיין

קרן, התגובות של בתך נורמאליות לגמרי, והעוצמה שלהן תואמת את המצב. אין דרך לקצר לה את הכאב, אני בטוחה ששקלתם היטב את ענין הגירושין, וידעתם שזה יהיה חלק מהמחיר. שימי עין לא ליפול לטעויות של פינוק יתר, ושבירת גבולות. המשיכי כמה שיותר בשגרה, והיא תתעשת. עם הכאב שתמיד יהיה את יכולה לקרא עוד על תחושות ילדים בגירושין בפרק בנושא בספרי 'בגובה העיניים', וגם בספרי 'תקשיבו לי רגע' שיהיה לכן טוב חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים