גמילה ממוצץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/06/2008 | 17:59 | מאת: דינה

שלום,בתי בעוד חודש תהיה בת 3 , ברצוני לציין שיש לה אחות בת שנה,התחלתי לדבר איתה על הפרידה מהמוצץ בגלל שהיא כבר גדולה, היא מבינה זאת לפעמים הולכת ומניחה את המוצץ בשקית זבל, אך אחר כך מתחרטת ואומרת לי שעוד קשה לה, רציתי לשאול איך אמורה להיעשות הגמילה בבת אחת או בהדרגה, כמבון שאנו יוצאים אנו לא לוקחים את המוצץ אך היא זקוקה לו בזמן הרכב או שהיא רוצה משהו ולא מקבלת , האם תוכלי להמליץ לי על ספר שיעזור בנושא זה בברכה ותודה מראש דינה

11/06/2008 | 19:37 | מאת: חלי ברק-שטיין

דינה, יש שיטות שונות לגמילה, וחשוב למצא את השיטה שמתאימה לך ולילדה. האם את יכולה לגמול אותה בבת אחת, ולעמוד מול הבכי שלה והקושי, או שמתאים לך ללכת בהדרגה, כל פעם קצת עד שהיא תיגמל. חשוב לא פחות לבדוק- מה מתאים לה. לפי נסיון העבר- איך היא עושה שינויים, בבת אחת או בהדרגה. לפי המידע הזה תחליטי אני לא מכירה ספר בנושא, אולי אחרים מכירים בהצלחה חלי

16/06/2008 | 14:55 | מאת: נאוה

שלום, הבעיה של בתך מוכרת ונפוצה. אני יכולה להמליץ על ספריה של ד"ר אלטה סולטר ("התינוק יודע", "בכי והתקפי זעם" "גם הילד יודע"), אבל לצערי רוב האנשים לא מסוגלים להתמודד עם הגישה המוצעת שם. מנסיוני עם בני בן ה-3, הגישה הזו עובדת טוב יותר מכל דבר אחר ששמעתי עליו. בהצלחה, נאוה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים