שינוי שם הילדה הצעירה במשפחה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/06/2008 | 15:06 | מאת: יעל

שלום, אנו משפחה עם 4 ילדים בני: 10, 6, 4 ושנה וחצי. השם שנתנו לבתי הקטנה מטריד את מנוחתי כמעט מההתחלה. במקום להתרגל אני מוצאת בו עוד ועוד חסרונות ומתחרטת שלא בחרתי בשם אחר עליו חשבנו אני ובעלי (איני מציינת את השמות כדי לא להעליב). כבר שנה שאני רוצה להחליף את השם ולא מעיזה (מה יגידו בסביבה). בחצי שנה האחרונה התחלתי לאזור אומץ ולקרוא לה בשמה החדש (בעלי משתף פעולה אם כי מתבלבל לעיתים). הבעיה שיתר האחים ממשיכים להשתמש בשמה הקודם (ורק לפעמים בשמה החדש). אני בדילמה. מצד אחד קשה לי להרים ידיים ולהשאיר את שמה הראשון. מצד שני אינני רוצה לפגוע בילדי. האם שינוי השם יכול לפגוע באיזו שהיא צורה בילדי (בפעוטה עצמה או באחיה)? אודה על כל עצה. תודה יעל

11/06/2008 | 06:35 | מאת: פסיכולוגית ילדים

יעל שלום, זה שאת מתחבטת וחושבת על טובת כלל הילדים מראה שאת אם קשובה, מתעניינת אכפתית. וזו כבר התחלה טובה, וזה אומר שבמצבים קשים או מסובכים יש לילדים על מי להשען. זה בעצם מה שחשוב וזה מה שעושה את כל ההבדל. לגבי שאלתך: את לא מרגישה בנוח עם השם של הילדה, ושם זהו דבר שימושי מאד. כלומר, אם בכל פעם שאת קוראת לה בשמה הקודם, או מי מילדיך קורא לה כך את חשה צרימה- זה דבר שעובר אליה. גילה מספיק צעיר כדי להחליף שם ולהערכתי כדאי להחליף אותו. שם זה מה שההורים נותנים ולכן יש מקום להסביר לילדים ולדרוש מהם (כן, לדרוש) שיקראו לה בשמה החדש. כשהם שוכחים, יש לתקן אותם מבלי לכעוס עליהם, אך לעמוד על כך שישתמשו בשמה החדש. חשוב לעשות את זה בהקדם, כי ככל שהילדה גדלה, השימוש בשני שמות (שאחד מהם עושה לאימה חררה!) יכול לבלבל אותה. בהצלחה

11/06/2008 | 19:35 | מאת: חלי ברק-שטיין

יעל, אני שותפה לכל מה שענתה לך פסיכולוגית הילדים. ולפסיכולוגית, אשמח אם תפני אלי במייל הפרטי, תשובתך מצאה חן בעיני, אשמח לדבר בברכה, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים