בת 9 - מצמוצים "באים והולכים"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/06/2008 | 14:18 | מאת: ליקי

בתי בת 9, לומדת בכיתה ג'. חכמה ונבונה, שמחה, חברותית, ספורטאית, פעילה. הלימודים באים בקלות וגם החברים (כמובן עם כל הריבים ה"רגילים" בגיל הזה). לפני כחודשיים התחילו להופיע אצלה מצמוצים שנראים לי כמו "תיקים". המצמוצים באים והולכים - מופיעים למספר ימים, נעלמים, ואחר כך פתאום חוזרים. הפעם הזו הופיעו מצמוצים ב"שלישיות". ממצמצת רגיל, ופתאום שלישייה של מצמוצים. בפעם הראשונה ששמנו לב לתופעה - זה היה סמוך ליום הולדת שלה (מאוד התרגשה). בפעמים אחרות - לא היו "סיבה" או מאורע דרמטי או משהו אחר שיכול להסביר מתח, לחץ, עייפות מיוחדים וכו'. אנחנו לא עושים מזה עניין - אבל עוקבים, ושמנו לב שזה חוזר על עצמו כבר כמה פעמים. בתי לא מודעת לכך שהיא ממצמצת, אלא התלוננה מיוזמתה שמרגישה "כיווצים באוזניים" ושזה מציק לה. מה זה יכול להיות? האם יש מה לעשות, ואם כן - האם כדאי להתחיל בבירור או להניח לה? ואם בירור - למי פונים ? תודה רבה, אמא מודאגת

11/06/2008 | 19:33 | מאת: חלי ברק-שטיין

ליקי, אני בהחלט חושבת שטוב שאתם שמים לב. משהו השתנה אצלה. יש מצמוצים שלא היו קודם, וכדאי לברר. הייתי מתחילה בבירור פיזיולוגי, היא דיברה על אוזניים- הייתי הולכת גם לרופא עיניים וגם לרופא אף אוזן גרון לבדוק אם אין סיבה גופנית. אם אין, והמצמוץ ממשיך הייתי הולכת להתיעץ אצל פסיכולוג ילדים, שישמע יותר פרטים, יפגוש אתכם ואולי גם אותה, ויוכל לתת השערה אם יש סיבה רגשית. שווה לברר, אין מה להפסיד מכך, אלא להרוויח בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים