ילדי גירושין-בית אחד או שניים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

10/06/2008 | 11:37 | מאת: הילה

בתי בת 3 וחצי, התגרשנו כשהייתה בת 4 חודשים, כך שהיא נולדה למצב נתון. לאחרונה החלה לדבר על כך שיש לה שני בתים איתי ועם אביה. רציתי לדעת האם זו אכן הדרך הנכונה לראות את הדברים וכך להסביר לה? באופן אישי ולא מתוך הרגשת בלעדיות על הילדה, אני חושבת שיש לה בית אחד ובבית אביה היא מבקרת לעיתים...מצד שלישי חשוב לי שגם שם תרגיש טוב ונוח.... האם נגזר עליה תמיד לחיות בפיצול? תודה רבה מראש

11/06/2008 | 19:30 | מאת: חלי ברק-שטיין

הילה, אם הילדה מדברת על שני הבתים ללא מצוקה- אז טוב. היא רוצה להרגיש שיש לה שני בתים, שטוב לה גם עם אבא וגם עם אמא. זה מחזק אותה, ולכן לא הייתי מתקנת אותה שאצל אבא זה רק ביקור, כי זה מוריד מערכו בעיניה. מה יהיה בהמשך? אני משערת שעוד הרבה דברים יכולים להשתנות. ויתכן שבהמשך תדע שיש לה בית אחד מרכזי אצלך, ועוד בית אצל אבא. הסמנטיקה פחות חשובה, ואכן מידה של פיצול ישנה אצל ילדי גירושין. אל תאבקי בכך, זה לא לטובתה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים