פחד מקקי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

07/06/2008 | 22:03 | מאת: גילי

שלום רב, בני בן שנתיים וחצי. התחלנו את תהליך הגמילה לפני כ-3 חודשים. יש לציין שפיפי כבר מהשבוע הראשון הוא לא פספס,שולט נהדר ותמיד מבקש. אך כשיש לו קקי הוא לא תמיד אומר ופשוט מעדיף לעשות בתחתונים. במידה והוא אכן עושה בשירותים הוא נלחץ ומבקש מיד לקום מהישבנון .אחרי שאני מורידה את המים הוא מסכים לשבת ולהמשיך לעשות.איך ניתן לתת לו הרגשה טובה יותר שזה בסדר לעשות קקי בשירותים וזה לא "מפחיד"? יכול להיות שבכלל הוא לא היה מוכן מלכתחילה לגמילה אולי זה מוקדם מידי? אודה לעזרתך המהירה

10/06/2008 | 04:51 | מאת: חלי ברק-שטיין

גילי, זה לא מוקדם מידי לגמול בגיל שנתיים וחצי. יתכן פשוט שתהליך הגמילה מהקקי קשה יותר. הפיפי הלך כל כך קל. חשוב שהוא וגם אתם לא תיבהלו. לכו איתו לאט לאט, כל פעם קצת יותר. אל תוותרו שישב ויעשה קקי בשרותים אבל עשו זאת בדרך רכה ובעדינות. תחזקו אותו כשמצליח, קצת תדברו, קצת תצחקו, ואולי תוך כמה שבועות הוא יתרגל. הפוך על הפוך- ככל שפחות תלחצו, זה יעבוד יותר מהר בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים