בעיית משקל -ילדה בת 3.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

02/06/2008 | 22:29 | מאת: גלית

שלום בתי בת 3.5 בעלת עודף משקל, ילדה חברותית,שמחה,אוהבת חברה ופעילויות. הדאגה הגדולה שלי עוד שהייתה קטנה שיגיע הרגע וילדים יעליבו אותה על זה שהיא שמנה, והרגע הזה הגיע אתמול בגן השעשועים, ילדה גדולה ממנה אמרה לה "תלכי מפה שמנה" בלי סיבה. בתי נעלבה ובאה להתלונן בפניי, לא ידעתי איך להגיב, ולקחתי אותה והלכתי אל הילדה ואמרתי לה (לידה) שזה לא יפה איך שהיא מדברת ואיך הייתה מרגישה אם הייתי מעליבה אותה גם, אני יודעת שזוהי לא הדרך כי לא תמיד אני אהיה לידה כדי לעזור לה , שאלתי היא : איך אני אמורה לנהוג? איך אני אקנה לה ביטחון למרות שזוהי המציאות מה לעשות? היית אצל דיאטן איתה וזה לא עזר ,הבעיה היא גם אצלנו (אוכלים לא בריא) תודה

02/06/2008 | 22:42 | מאת: חלי ברק-שטיין

גלית, אין כאן קיצורי דרך. אם אתם מודעים שאורח החיים בבית תורם להשמנה שלה- תעשו שינוי. תתיעצו אתם עם דיאטנים.נקטו בצעדים מעשיים לעזור לה לרדת במשקל, כי זו אכן בעיה שיכולה להפריע חברתית. בו בזמן תנסו לשדר לה בטחון עצמי, שיש אנשים שנראים כל אחד אחרת, שאנשים שמעליבים הם חלשים. שהיא יפה ומקסימה כמות שהיא. ראו אם הדברים משתפרים בדרך הזו. אם לא , פנו לייעוץ לפסיכולוג התפתחותי המומחה גם לנושא השמנה. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים