אי מתן שתן בגמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

28/05/2008 | 21:32 | מאת: אובדת עצות

התחלתי לבני בן השנתיים ו8חודשים גמילה מטיטולים לאחר שביקש מיום שישי האחרון. בבית הגמילה נעשית בצורה טובה, עושה פיפי באסלה.(צריך להזכיר לו כמובן) הבעיה בגן.מיום ראשון הוא מתאפק כמעט 9 שעות ביום ללא מתן שתן, למרות נסיונות שכנוע מצד המטפלות(פיפי פרס וכדו').בימים אלו הוא כמעט ואינו אוכל בגן, והיום אף החל להקיא(3 פעמים בגן). שאלותי הן- האם תופעות אלו קשורות בגמילה? להחזיר לו את הטיטול לפחות לשעות של הגן?(גם אם יש התנגדות מצידו) תודה

29/05/2008 | 13:19 | מאת: חלי ברק-שטיין

בנך כנראה עוד לא מרגיש בטוח בגן, ולכן הוא מתאפק. הכל עוד חדש לו, והוא לא התרגל. הוא גם רוצה להיות עצמאי וגם מתקשה. צריך סבלנות, זו רק התחלה. הייתי מחזירה לו את החיתול בגן, ונותנת לגננות לנסות להוריד אותו בהדרגה. זה התפקיד שלהן למצוא את הדרך אליו בגן. ולהדגיש כל הזמן את הגישה שאין לחץ, ולא ממהרים, ולוקח זמן. הוא אמור להרגע. אם לא, פנו להתיעץ עם רופא או עם פסיכולוג שמתמחה בתחום בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים