שקר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

28/05/2008 | 12:55 | מאת: סילבי

אני אימא ל3 ילדים בת בת 9 ובן בגיל 6 ובן בגיל 4. הבעיה היא עם הילדה בת 9 .אתמול היא סיפרה לנו שהיא שיקרה והיא מרגישה לא טוב עם זה ושהיא רוצה לספר לנו וזה לא פעם ראשונה שהיא משקרת אבל הפעם זה היה יותר מדי שאני ואבא שלה הינו בשוק טוטאלי . הסיפור הוא שהבת שלי החליטה לעשות לעצמה יום הולדת פיקטיבי, היא הזמינה את החברים שלה לכיתה ליום הולדתה ביום שישי 30/5/08 בבריכה (יום ההולדת שלה האמיתי הוא באוקטובר), היא הכינה הזמנות בלי ידיעתנו וחילקה לכיתה עם תיכנון הלו"ז של המסיבה. ולי היא אמרה ביום ראשון האחרון שהמורה עושה מסיבת כיתה בבריכה וביקשה ממני להכין עוגה. והיא במשך כל השבוע שאלה אותנו כמה יעלה כניסה לבריכה וכל מיני חישובים כספיים , אנחנו לא הבנו מה קורה עד שהיא סיפרה לנו אנחנו הינו בהלם טוטלי לכן התקשרי למחנכת וביקשתי ממנה להודיע לתלמידים שיום ההולדת בוטל בגלל אילוצים משפחתיים ושלא תגיד שבתי שיקרה . אני לוא הצלחתי לישון כל הלילה רק מהסכנות שיכולנו לעמוד בפניהם אם היא לא היתה מספרת .מה עלי לעשות אני בהלם??????

28/05/2008 | 17:39 | מאת: חלי ברק-שטיין

סילבי, אכן הסיפור מטריד מאוד. הילדה נסחפה עם השקר רחוק, וטוב שעצרה בזמן. צריך עכשיו לברר מה קרה שם, מה הביא אותה לביים יומולדת, האם יש לה מצוקה חברתית, האם יש איזשהו חסך. אולי חברה זרקה לה את האתגר והיא לא עמדה בלחץ. ואולי היא ניסתה להעביר לכם בדרך כלשהי מסר שיסעיר אתכם- סוג של איתות. אחרי שתרגעו, צריך לשבת בשקט ולדובב אותה (טכניקות דיבוב תוכלי למצוא בספרי 'בגובה העיניים'). אתם בהחלט יכולים גם להתייעץ עם פסיכולוג ילדים שיעזור לכם להבין את המסרים הסמויים של הארוע. המקרה היה, השקר היה, עכשיו צריך להבין אותו ולהתמודד בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים