גמילה מחיתוילם בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

07/10/2007 | 22:03 | מאת: אורלי

בתי בת שנתיים ורבע. התחלתנו את תהליך הגמילה מחיתולים לפני כשבוע. כל עוד היינו איתה בבית (בחופשת סוכות הראשונה) נחלנו הצלחה (4 ימים רצופים עם תחתונים, ללא פספוסי פיפי) אבל בגן היא לא מוכנה לעשות בישבנון (מפחדת להכנס לתא). קנינו לה סיר והבאנו לגן וגם שם לא מוכנה לעשות. מס' ימים שלחנו אותה לגן עם תחתונים והיא התאפקה שם עד שלבסוף יצא לה (מס' פעמים ביום "ברח" לה). היום הבאנו אותה לגן עם חיתולים, לאחר 4 ימים גמולים בבית. כשהיא חזרה מהגן בערב התחילו פספוסים ונראה שהיום הזה, עם החיתולים בגן, גרם לנסיגה משמעותית. מה עושים: -האם להמשיך לשלוח אותה לגן עם תחתונים למרות שהיא לא מסכימה לעשות באסלה/שירותים (הגננת אומרת שהיא בוכה ומסרבת להכנס לתא/סיר עד שבורח לה)? או-בגן חיתולים ובבית תחתונים? * עוד אציין שהגן חדש (התחילה לפני חודש) ,תודה, אורלי

08/10/2007 | 17:26 | מאת: חלי ברק-שטיין

אורלי, אין טעם להלחץ. השילוב של גן חדש, ושל תהליך גמילה חדש יכול להיות קשה מידי לבתכם ולכן היא בנסיגה. היא נכנסה ללחץ וחרדה, ואין טעם ללחוץ יותר. עכשיו רק נגמרו החגים, והיא צריכה לחזור לשגרה. עזבו אותה למספר שבועות, אמרו לה שתתנו לה זמן להתרגל.ואז לאט לאט תתחילו שוב, והפעם לאט, עם אמירה ברורה בשבילה שמותר לפספס, ובכל זאת ממשיכים. קראי תשובות נוספות שכתבתי לפונים בנשוא גמילה. אולי יהיה גם שם משהו רלוונטי לך. בהצלחה, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים