שינוי בהתנהגות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

27/05/2008 | 08:36 | מאת: שלומית

- ילדתי לפני חצי שנה בן, בפער של חמש שנים מאחותו הגדולה! בחודשים האחרונים היא לא כתמול-שלשום (מרטיבה בלילה, מכל דבר קטן נעלבת, מרביצה בגן, לא מקשיבה בחוג, כאילו דורשת תשומת לב, שאני חייבת לציין שאינני מחסירה ממנה תשומת לב פרטנית; אחת על אחת) ואינני יודעת אם לשייך זאת לשינוי המשפחתי או למשהו שמתרחש בגן (שדרך אגב, אני ממש לא אוהבת את הגן בו היא נמצאת. הייתי מעבירה אותה גן עוד השנה, אך פחדתי להעמיס עליה רגשית עם כ"כ הרבה שינויים). - אני מפחדת שעובר עליה משהו שדורש התייחסות ספציפית, ואני מפספסת זאת. - אני זקוקה לאבחנה נכונה ולייעוץ באילו פעולות לנקוט.

28/05/2008 | 17:30 | מאת: חלי ברק-שטיין

שלומית, יתכן ובתך מעט בנסיגה עקב הולדת האח או מסיבות נוספות. הייתי ממליצה לך בחום לפגוש פסיכולוג ילדים להתיעץ, לספר בפרטים את הדברים, ולקבל יעוץ .יתכן ויספיק לייעץ לכם ההורים, ויתכן שיצטרכו לפגוש אותה. צריך להבין מה היא 'מאותתת' במצוקה שלה, וזה אפשרי את יכולה לקרא בנושא עוד בספרי 'בגובה העיניים' וגם 'תקשיבו לי רגע' שם יש על תחושות של ילדים, גם במצבים כאלו חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים