שאלה לגבי ילד בן חמש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

26/05/2008 | 15:37 | מאת: ורדית

שלום, בני בן 5 ולאחרונה מביע יחס אמביוולנטי ביחס לצניעות /חשיפה. מצד אחד הוא נמנע מללכת לבקר בבית של חברה מהגן כי סיפר שהיא ואחותה רוצות לשחק במשחקים לא צנועים של חשיפת הישבן ואיבר המין, ושפעם אחת כשהיה אצלה הן שיכנעו אותו לשחק במשחק כזה וצחקו עליו שיש לו "בולבול דוחה" (חשוב לציין שלדבריו האמא היתה בבית אך לא הבחינה במשחק הנ"ל). הוא יודע שזה לא צנוע ולא רוצה לשחק במשחקים כאלה, ולכן רק מסכים שאותה ילדה תבוא אלינו בפיקוח שלי, אך מסרב ללכת אליה הביתה. לעומת זאת, בימים האחרונים הוא מספר לנו לפעמים שהפיפי שלו גדל ורוצה להראות לנו אותו (לפני לא הרבה זמן הוא היה מתלונן שהפיפי מציק לו כשהוא גדל ופתאום הוא מתגאה בכך). ניסיתי לדובב אותו לספר לי אם בגן הם משחקים ברופא וחולה, אם מישהוא מציק לו מבחינה פיזית ומדבריו לא עלתה איזושהיא סיבה לדאגה. האם זאת התנהגות נורמטיבית לילדים בגיל הזה? מה עושים עם משחקי הילדים "רופא חולה" וכד'? אני יודעת שחשוב ליידע את ההורים של אותה ילדה על משחקי החשיפה שלה ושל אחותה, אך לא כ"כ יודעת איך לעשות זאת ואשמח לעצה. תודה ורדית

26/05/2008 | 23:37 | מאת: חלי ברק-שטיין

ורדית, משחקים מיניים אכן אופיניים לגיל. את יכולה לקרא עוד בנושא בפרק בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע', ואז הדברים יהיו לך יותר מובנים הייתי ממליצה שתיידעי את האם בצורה ענינית וקצרה, ותאמרי לה שרק רצית שתדע. אל תבואי בביקורת או כעס, רק תני מידע ולגבי בנך, הוא רוצה להתעסק במיניות שלו, וזה בסדר. תשימו לו רק גבולות התנהגותיים- מה מותר ומה אסור, וכך ילמד לשלב בין המיניות לחוקי החברה בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים