חששות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/05/2008 | 22:42 | מאת: משה

שלום רב רציתי לדעת כיצד לנהוג בני בן 10.5 ילד נורמטיבי לחלוטין מזה כשלושה חודשים הילד מקבל במסגרת בית הספר אחת לשבוע שיעור בנושא חינוך מיני שכולל בתוכו גם את נושא ההטרדות המיניות . לפני כחודש הילד ביקש לשתף אותנו ההורים , בדברים שמציקים לו בנושא זה כגון נסיונות שהוא עשה כמו לנשק דובי וכדומה . כמו כן שאלות אחרות שמטרידות אותו הילד בוכה ומרגיש שזה מטריד אותו והוא חייב להוציא את הדברים , כמו כן הוא טוען שהמחשבות קורות לו לעיתים במשך רוב שעות היום מה שגורם לו לאי נוחות אנו הורים פתוחים ומשוחחים עם הילד ונותנים לו הרגשה של פתיחות ושהוא יכול לספר לנו הכל ברצוני לדעת האם כדאי ורצוי לתת לילד גם יעוץ פסיכולוגי ? האם התופעה הזו שכיחה אצל ילדים בגילאים האלה ? האם אנו נוהגים כשורה ? נשמח לקבל את חוות דעתכם

26/05/2008 | 17:39 | מאת: חלי ברק-שטיין

משה, לא הבנתי לגמרי מה מציק לו, שיש לו מחשבות מיניות שמטרידות אותו, והוא לא מצליח להשתחרר מהן? אני חושבת שבכל מקרה, אם זה מטריד אותו, כדאי שתקחו אותו ליעוץ פסיכולוגי. זה בטוח לא יכול להזיק, ואפשר יהיה להבין מעט יותר מה מציק לו, ואיך לעזור. הוא בטרום גיל ההתבגרות, ונורמאלי שיש לו מחשבות מיניות, למה הן כלכך מטרידות אותו, את זה צריך לברר חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים