יחס לילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/05/2008 | 13:21 | מאת: בבעיה

שלום, יש לי חמות בעייתית--כל כמה זמן היא "נטפלת" לאחד מבני המשפחה ללא סיבה--מדברת לא יפה, מעליבה, ובהמשך עושה "חרם" (כלומר לא מדברת איתו כמה זמן) עד שזה "עובר" לה ואז היא מתנהגת כאילו לא קרה כלום. ראוי לציין שכך זה כבר שנים עוד לפני זמני... בפעם האחרונה ה"כבוד" נפל בחלקנו--התייחסה לא יפה אלי ואל ילדי ואח"כ עשתה עלינו חרם כולל על בעלי (וזאת יומיים אחרי שנפגשנו כולנו והכל היה בסדר). הבעייה: בני כבר בן 5 ומבין שמשהו לא בסדר (הוא לא כ"כ הבין את ההעלבות כי הוא בכל זאת קטן מידי אבל את זה שהיא לא דיברה איתנו כולל איתו הוא כן ראה). הוא שאל אותי למה היא לא באה יותר לשמור עליו--מה אני אמורה להגיד לו וכיצד אני יכולה להגן עליו מפניה? אני לא מוכנה שילדי יסבלו מהמניפולציות שלה כמו שאני ובעלי סובלים. ולא, אי אפשר ממש לדבר איתה ישירות ולהסביר לה שהתנהגות כזו אינה מקובלת. בפעם היחידה ש"העזתי" להגיד לה משהו היא עשתה עלינו חרם כמה חודשים... תודה.

26/05/2008 | 17:35 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמרי לילד, שסבתא לא יכולה לבוא עכשיו, כי היא עסוקה. כפי שאמרת, את לא יכולה באמת להסביר לו, ואת לא רוצה לשפוט אותה בעיניו כי זה יחזור בומרנג אליכם כשהיא תהיה שוב נחמדה. אם זה ימשיך והיא לא תתעשת לבד, תגידו לו שסבתא במצב רוח רע, ולכן היא ככה. ואפשר להוסיף שיש עוד דרכים חוץ מזו של סבתא- למשל, להיות במצב רוח רע ובכל זאת להיות נחמדים לאחרים לאט לאט הוא יבין בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים