מרביצה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/05/2008 | 09:13 | מאת: רחלי 22

שלום, אני אם חד הורית, בתי בת שנה וארבעה חודשים. ילדה מתוקה,מאוד תקשורתית,מקסימה. אך לא הכל מושלם.. כבר כמה שבועות שיש לה התנהגות מאוד מעצבנת.היא נותנת לי מכות בפנים, בדרך כלל זה קורה לפני השינה אבל גם קורה סתם ככה וכמה שאני אומרת לה שזה לא נעים, שזה כואב, היא תעשה שוב ושוב. לפני שבוע כמעט שברה לי את האף עם בקבוק חלב שפתאום סובבה אותו בכוח של ממש. כמו כן, עוד דבר שקשה לי איתו, בתי זורקת הכל!!! כל דבר היא זורקת, בובות מהלול, חלקים של משחקים לפינה השנייה של הסלון, את המשחקים של האמבטיה תשליך לחוץ לאמבטיה ... בעת האוכל, אותו דבר. פשוט הכל היא זורקת, שוב ושוב... ואני אני מיואשת. הרמתי את הקול וזה לא ממש מזיז לה. מה עושים??? אני מאוד עייפה מכל העניין הזה. אודה לך מאוד על עזרתך.

26/05/2008 | 17:34 | מאת: חלי ברק-שטיין

רחלי, בתך בגיל שצריכה להתחיל ללמוד גבולות, מה מותר ומה אסור. אל תסבירי לה בציפיה שהיא תבין לבד. פשוט אמרי לה ברור- זה אסור! בלי חיוך ובלי כעס גדול. היי ברורה , הזיזי לה את היד לגבי המכות. ולגבי זריקת החפצים- אמרי לה שאת תקחי צעצועים שהיא זורקת, ואכן תקחי ואל תחזירי כשזה מוגזם. אם תעשי את זה בנחישות ובלי כעס- היא תבין את יכולה לקרא עוד על חינוך למשמעת בספרי 'בגובה העיניים' ובספרי 'תקשיבו לי רגע'. בהצלחה

27/05/2008 | 09:46 | מאת: רחלי 22

רחלי, תודה, על העצות. אני מאוד אוהבת ספרות ואכן אני אקרה את הספרים. הרבה פעמים אני באמת תופסת את הידיים שלה ומסתכלת עליה ואומרת לה "אסור" אך היא לא כל כך מתייחסת.אפילו מחייכת... ??

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים