האם אני צריכה להיות מודאגת מהתנהגות בני בן ה-4.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

24/05/2008 | 21:33 | מאת: רחל

בהמשך לתשובתך לגבי ההתנהגות של בני בן ה-4.5 ............................ ברצוני להבהיר שיש לו שתי אחייניות אחת בת 7 והשניה בת 9 שכל הזמן משחקות באיפור ובמשחקי בנות , כמו כן בגן החבר הכי טוב שלו זה בעצם בת. בקשר לאבא , הוא ביחסים מצויינים איתו ומשחק איתו במשחקי בנים וכו'. שוב ,האם אני צריכה להעיר לו במידה והוא מדבר בלשון נקבה או משחק במשחקי בנות כגון חיקוי הגננת או לחילופין המפעילה בגן שאותם הוא מחכה לפעמים?????????

25/05/2008 | 00:27 | מאת: חלי ברק-שטיין

רחל, אני חושבת שיתכן והדמויות הנשיות מרתקות אותו, אולי הוא נמשך לכל נושא האסטיקה הצורנית של המשחק. מנסה לחקות אני הייתי שואלת אותו בהזדמנות, בטון אגבי, בלי לחץ וביקורת, אם הוא יודע את ההבדל בין בן לבת, ואם הוא יודע שהוא בן, ולא בת, ואם הוא יודע איך מדברים בנים ואיך בנות. קודם כל להבין מה רמת הבלבול. אני משערת שהוא יודע אני חושבת שכדאי להעיר אבל לא בכעס ולא בלחץ, פשוט לתקן. זה כן חשוב שיהיה לו בוחן מציאות. הוא בן, וצריך לדבר בלשון זכר לגבי הנטיות שלו במשחק, זה משהו אחר, תתנו לו, ובו בזמן שימשיך לשחק בכיף עם אבא שלו משחקים גבריים. אין לך מה לדאוג ולעשות מעבר לכך את יכולה לקרא בנושא של התפתחות מינית, וזהות מינית בפרק בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע', מקווה שיעזור בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים