כיתה משותפת לתאומים בני 9

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

23/05/2008 | 11:35 | מאת: מאירה

שלום, אני אם לתאומים (בן ובת) בני 9 הנמצאים בכיתה ג'. בהיכנסם לכיתה א' הכנסתי אותם לכיתות נפרדות בזמנו גם התאומים העדיפו להיות בכיתות נפרדות. היום ברצונם להיות בכיתה משותפת. ברצוני לציין כי הם קשורים מאוד ודואגים אחד לשניה ואין להם בעיה להסתובב ביחד בחברה, לכל אחד מהם יש את החברים שלו,אך לדעתי ישנה מעט תלות אחד בשניה ואחד מגונן על השניה. מה דעתך? האים שהייה בכיתה משותפת תפגע בהתפתחות שלהם כילדים עצמאים? האים לתמוך ברצונם להיות ביחד או להתעלם מרצונם ולהשאירם בכיתות נפרדות? בתודה מראש מאירה

24/05/2008 | 10:06 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמירה, אני הייתי ממליצה לך להמשיך בדרך הקיימת של להשאיר אותם בכתות נפרדות, זה טוב יותר להתפתחות הנפרדת שלהם. ובכל זאת , לא צריך להתעלם מבקשתם. אפשר לדבר איתם, לנסות להבין מה מטריד אותם, אולי יש משהו חזק יותר שאנחנו לא יודעים. להסביר להם שאתם חושבים שעדיף שיהיו בכתות נפרדות, לא לנסות לשכנע אותם, רק להסביר. ובסוף שנה הבאה לנסות שוב. אולי בחטיבה תשנו את הגישה. ראו את התגובה שלהם, אם היא חזקה או קיצונית אז משהו מציק להם, וצריך להבין אותו בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים