ניג'וז

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/05/2008 | 23:09 | מאת: יעל

היי, הבן שלי כמעט בן שנה ומזה כחודשיים הוא מנג'ז ללא הפסקה, כלומר מיילל, בוכה, לא מרוצה כל הזמן. וזה נראה כמו התחזות לצורך תשומת לב אבל מה שלא עושים לא עוזר, מרימים אותו, משחקים איתו וכד'. הוא ממשיך: מילל ועושה את עצמו בוכה(בלי דמעות) כל הזמן ללא הפסקה כשהוא מבלה בחברתנו. לקחנו אותו לשני רופאי ילדים ששללו בעיה רפואית שמציקה לו. הסתכלתי במצלמות המעקב במעון וראיתי ששם הוא לא מתנהג בצורה כזאת (כפי שגם אמרו המטפלות). ראיתי ילד משחק עם צעצועים ניגש לילדים אחרים , ממש מעסיק את עצמו. בקיצור, מה זאת התופעה הזאת, (לא חסר לו תשומת לב)? מה עושים כדי שתיפסק. תודה, יעל

22/05/2008 | 23:46 | מאת: חלי ברק-שטיין

יעל, ילד בגיל שנה לא מתחזה. משהו באמת מציק לו, אולי לא פיזי אבל משהו. אולי הוא מרגיש את המתח וחוסר הסבלנות בבית, אולי הוא מתאמץ בגן ומתעייף בבית ולכן בבית הוא יותר במצוקה. אולי יש מאבק בינו לבין אחים. אני חושבת שבשלב ראשון תנסי פחות לכעוס עליו, הוא לא עושה לך 'דוקא', בטח לא בגיל הזה. תנסי לבדוק מה מרגיע אותו, וגם אם הוא מקטר, לפעמים אל תתערבי ותני לזה לעבור טבעי, לפעמים זו הדרך אם הדברים לא נרגעים, כדאי לך לפנות ליעוץ אצל פסיכולוג התפתחותי, שיאבחן יותר בדיוק אם משהו מציק לו, וידריך אותך בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים