גיל שנתיים הנורא!?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/05/2008 | 14:46 | מאת: אורי

ביתי בת השנתיים ושמונה חודשים. יש לה אח קטן בן חמישה חודשים ולפני כחודשיים עברנו לדירה חדשה לאחר חצי שנה אצל ההורים. בחודש האחרון (מיד אחרי פסח) החלה ביתי לגמגם , לעיתים בתדירות גבוהה יותר ולעיתים פחות (תמיד הייתה "נתקעת " במילים, החלה לדבר בגיל שנתיים משפטים ברורים. לפעמים נדמה לי שהיא עושה בכוונה, ולפעמים ניתן להבחין בברור שהעניין קשה ומתסכל אותה (עצימת עיניים בחוזקה). בנוסף לכך, לאחרונה כל משפט נאמר ביללה צורמת. את האח הקטן עושה רושם שהיא אוהבת-אבל יותר מדי עד כדי שהיא מכאיבה לו והוא- אפילו נרתע ממנה....

22/05/2008 | 23:36 | מאת: חלי ברק-שטיין

אורי, יכול להיות שמה שקורה לבתכם זה שילוב של נטיה מולדת של קושי בשפה (אמרת שתמיד היתה נתקעת) ואולי מתח מסוים שמגביר את הקושי בגלל המעברים והשינויים שבחייה. לא נראה לי שיש לזה קשר למאפיני גיל שנתיים(עצמאות ומאבקי כוח) הייתי ממליצה לך בחום לפנות לקלינאית תקשורת. היא תאבחן את מקור ואופי הגמגום ותלמד אותה מעשית שיטות להתגבר על הגמגום. ככל שתטפלו בגמגום מוקדם יותר כך גדל הסיכוי שהוא לא יתקבע. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים