דמות אב לילד בן 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

21/05/2008 | 08:19 | מאת: מירב

בוקר טוב, הגרוש שלי כמעט שאינו מבלה עם בנינו בן ה- 3. אני חוששת להעדר דמות האב ולדוגמא גברית. בני גדל בבית נשי (בתי בת ה-7 ואני). האם את חושבת שנכון לשכור בייביסיטר לפעם בשבוע אחה"צ שיבלה איתו ויעשה איתו "דברים של בנים"? האם יש להתנהגות של הגרוש לי השפעה לגיבוש הזהות המינית של בני? (אני מודעת שההשפעה הסביביתית היא קטנה והנטייה היא גנטית).

21/05/2008 | 10:19 | מאת: חלי ברק-שטיין

מירב, זה בהחלט חבל שאבא לא מבלה יותר זמן עם בנו. לא רק בשביל הזהות הגברית, אלא יותר בשביל הקשר. שהילד לא ירגיש שאבא נטש אותו. אני חושבת שאם יש לו בגן חברים בנים, ואם יש במשפחה דמויות גבריות שהוא פוגש, ואם אין סימנים בולטים לכך שיש בעיה כלשהי בזהות שלו- אז אין צורך להלחץ. אם את רוצה שיהיה לו מעין 'אח גדול', בייביסיטר בן, זה יכול להיות נחמד ומועיל. אבל לא ממקום של בעיה. חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים