גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

20/05/2008 | 15:24 | מאת: אמא

שלום, בתי בת שנתיים ו11 חודשים, גמולת "קקי" כבר כמה חודשים (מיוזמתה) אך לא מצליחה להגמל מהרטבת יום--היא לובשת תחתונים, יודעת מה לעשות כשלוקחים אותה לפיפי ומידי פעם אפילו מבקשת פיפי ואכן עושה. אבל, הבעייה היא שלרוב היא פשוט מחזיקה המון זמן ואז בורח לה (בד"כ כמות מאוד גדולה). נראה שכאילו היא לא מודעת מספיק למתי היא צריכה ללכת להתרוקן או שפשוט זה לא מעניין אותה (גם בגן שמו לב שכשהיא עסוקה היא לא תלך לשירותים אפילו אם מבקשים ממנה). נוצר מצב שצריך לקחת אותה בצורה יזומה. ושוב, זה נכון לגבי פיפי בלבד. אגב כששואלים אותה אם היא צריכה ב99% מהפעמים היא תענה בשלילה. היות שהיא ילדה מאוד עצמאית שאוהבת לעשות הכל לבד, איך נוכל לעזור לה להגמל? אגב עשיתי לה בדיקת שתן ע"מ לשלול זיהום בדרכי השתן (כלומר לודא שמתן שתן לא מכאיב לה)

20/05/2008 | 16:14 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמא, אני חושבת שכדאי לתקופה לקחת אותה באופן יזום לשרותים כל פרק זמן נתון גם אם היא אומרת שהיא לא צריכה. לא לפגוע לה בעצמאות באופן כללי, אבל ללמד אותה דרך המעשה, שצריך ללכת לשרותים כל זמן מסוים. היא תרכוש הרגל, ואז יהיו פחות פספוסים זה דורש מכם ובגן תשומת לב והשקעה, אבל זה ישפיע אליה תוך זמן לא ארוך בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים