תינוק שלא אוכל מוצק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

20/05/2008 | 11:50 | מאת: יסמין

שלום, יש לנו תאומים בן ובת בני 11 חודשים. הבת כבר מחזיקה אוכל מוצק (וופלים, עוגיות), מכניסה לפה ואוכלת, לעומתה הבן לא הגיע מעולם לשלב האוראלי, לא מכניס כלום לפה כלום (גם לא משחקים) ולא אוכל מוצק. כשמכניסים לו לפה כפית עם אוכל טחון הוא לא מתלהב מהעניין. יש לציין שלוקח לו הרבה יותר זמן לאכול מבקבוק (המציצה שלו מאוד חלשה לעומת הבת). האם הדבר מצריך טיפול כלשהו או זה עדיין בנורמה?

20/05/2008 | 16:10 | מאת: חלי ברק-שטיין

יסמין, ללא קשר לאחותו, אני חושבת ששווה לבדוק עם רופא ילדים מה מעכב אותו. בגילו הוא אמור לאכול מוצקים. יתכן ומשהו מקשה עליו. שווה לבדוק, ליתר בטחון חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים