גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

19/05/2008 | 19:22 | מאת: עמית

בתי בת שנתיים בתהליך גמילה כבר 3 ימים. היא עושה את צרכיה בסיר יפה אבל רק כשהיא בגן. כשהיא מגיעה הביתה היא אומרת ומודעת לכך שצריכה לעשות בסיר ואני מתזכרת אותה כל 15 דקות בערך אבל היא מפספסת וכשזה קורה היא קוראת לי קצת מבוהלת למרות שאני אומרת שזה לא נורא ובפעם הבאה היא תצליח. האם יש סיבה לכך שבגן היא לא מפספסת בכלל ומבקשת יפה ללכת לשרותים לעשות בסיר ובבית לא ? מה אני יכולה לעשות על מנת שזה יעבוד גם בבית?

20/05/2008 | 16:08 | מאת: חלי ברק-שטיין

עמית, אני חושבת ששלושה ימים הם עדיין זמן קצר. יתכן והיא מאוד מתאמצת בגן, וקצת 'נחה' בבית. יתכן גם שבגן המסר חד משמעי שהיא צריכה ללכת לשרותים, ובבית זה 'לא נורא' ולכן היא מפספסת. אני חושבת שבלי לחץ כדאי לומר לה ברור מה מצפים ממנה בבית. בהדרגה היא תעשה אותו תהליך גם בבית בהצלחה חלי

21/05/2008 | 08:48 | מאת: עמית

איך אני יעביר לה את התחושה שגם בבית זה צריך להצליח. אני מתזכרת אותה כל הזמן שאם היא צריכה אז תגיד לאמא ונלך יחד לשרותים, אפילו היום קישטנו בבוקר במדבקות את הסיר אבל עדין עשתה בחיתול (היתה עדין עם החיתול של הלילה). אני מסבירה לה ואומרת שצריכה להגיד לאמא או לאבא כשמרגישה שצריכה. היא עושה ואח"כ נלחצת וקוראת לי מהר לשטוף אותה במקלחת. איך אני יכולה ומה צריכה להגיד לה על מנת שתבין שיש לה את האחריות כמו בגן. תודה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים