פחדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

16/05/2008 | 16:15 | מאת: שלי

שלום, בני בן שנתיים ושלושה חודשים עבר לפני שבועיים ניתוח שקדים. מאז הניתוח הילד סובל מפחדים רבים. פחד ממכוניות וכביש היה לו גם לפני אבל מאז הניתוח זה התחדד, בנוסף לפני הניתוח הוא היה נרדם לבדו בערב וגם בשנת הצהריים. כרגע, לוקח לנו להרדים אותו משהו כמו שעה. הוא מבקש שנחזיק לו את היד ולא נותן לנו לצאת מהחדר. אנחנו כבר ישנים איתו בחדר כשבוע (בתורנויות). ברור לי שהניתוח היוה סוג של טראומה, וברור לי (באינטואיציה) שצריך לחזק אותו עכשיו ע"י חום, אבל השאלה כמה זמן זה יימשך? כי לא נוכל לישון איתו בחדר עוד הרבה זמן... אשמח לתגובה ורעיונות לחיזוק.

19/05/2008 | 15:28 | מאת: חלי ברק-שטיין

שלי, הניתוח כנראה היה קשה, וטלטל אותו. לא היה טראומה, לא כדאי שתחשבי כך כי זה יעורר מידי את החרדה שלך. עברו שבועיים, אם הוא מרגיש טוב פיזית, הייתי בהדרגה מחזירה אותו להרגליו הקודמים. גם אם יבכה קצת זה לטובתו לחזור לשגרה. אחר כך הפינוק הזמני יהפוך להרגל וממש תתקשו לשנות. תנו לו חום ואהבה בכל הדרכים האפשריים. אמרו לו שכמו שהגרון הבריא אז אז עכשיו הכל חוזר להיות כמו קודם. ואל תוותרו. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים