פחד מזרים?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

15/05/2008 | 15:02 | מאת: פנינה

שלום חלי. אני סקרנית לדעת... היום נסעתי עם בני בן ה-5 חודשים ברכב ובאמצע הדרך העלתי מכרה ותיקה לטרמפ (זו הפעם הראשונה שהוא רואה אותה). פטפטנו יחד ואיתו ופתאום הוא הביט בה והחל לצרוח ולבכות ולא נרגע עד שהיא ירדה מהאוטו. כל פעם כשהיישיר אליה מבט-העניין לווה בבכי עז. הייתכן שמגיל כזה יש פחד מזרים? חשבתי שזה מגיע בשלב מאוחר יותר. לא היה לה אף סממן חיצוני שיכול היה להרתיע (כובע, תסרוקת מוזרה..). גם קולה נעים למדי. מה דעתך?

19/05/2008 | 15:35 | מאת: חלי ברק-שטיין

פנינה, כן בהחלט. גם לילדים בגיל הזה יש חרדת זרים. יש ילדים רגישים מאחרים לשינויים, ולדברים לא מוכרים ואז הם מגיבים בבכי את יכולה לקרא עוד בנושא בפרק בנושא פחדים בספרי 'תקשיבו לי רגע! שאלות של הורים- תשובות של ילדים' חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים