הרטבת לילה+כניסה לגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

15/05/2008 | 10:23 | מאת: אנה

מצטערת על האורך וממש אודה על תגובה מפורטת--אני כבר התייאשתי להחליט לבד... יש לי ילדה בת 3.7--היא גמולה ביום כבר שנה אך עדיין לא גמולה בלילה.היא ישנה עם טיטול ולא מתעוררת לפיפי וקמה רטובה(ככה גם השנת צהרים בגן). בנוסף היא עכשיו נמצאת במשפחתון פרטי של 6 ילדים דובר רוסית בלבד ואנחנו מעבירים אותה לגן פרטי תרום חובה של 30 ילדים דוברי עברית. ההתלבטות היא איך כדאי לשלב את הדברים? מצד אחד: רצינו להעבירה לגן כבר בסוף יוני(כי במשפחתון יש חופש בשבוע וחצי של סוף יוני וגם המליצו לנו להעביר לפני ספטמבר,לפני שכל הילדים מתחלפים ויהיו הרבה יותר מחלות וגם אם היא תחלה אז זה יהיה בקיץ ולא בחורף) וכשתהיה חופשת קיץ(שבועיים אחרונים של אוגוסט) להחזירה לשבועיים האלה למשפחתון שלה --------האם זה לא יעשה לה בלגן?? כי עד שהיא תתרגל לגן החדש,נחזירה לתקופה למשפחתון? וגם יש את עניין הגמילה----אם אני עכשיו מתחילה לגמולה בלילה ובגן(להוריד את הטיטול לגמרי ולתת לה להסתגל)---וכל העניין יגלוש עד לסוף יוני,אז זה יהיה לה יותר מדי קשה(ואני גם פוחדת שמא עוד נצטרך להפסיק את הגמילה באמצע) מצד שני: נוכל לשימה בגן החדש רק בספטמבר ואז יהיה לי את כל הקיץ לגמול אותה(ואז הבעיה היא שיהיה לנו שבוע וחצי שנצטרך למצוא סידור אחר(כי המשפחתון בחופש) וזה קצת בעייתי מבחינתי). אני אוסיף רק שבימים האלה אני מסבירה לה על עניין הפיפי בלילה אבל בנתיים בלי להוריד את הטיטול ואומרת לה שאם היא תתעורר אם טיטול יבש היא תקבל מדבקה(בנתיים אני נותנת לה בכל מקרה).---האם כדאי לשלב טיטול-תחתון לפני שעוברים בצורה דרסטית לתחתונים רגילים?

19/05/2008 | 15:24 | מאת: חלי ברק-שטיין

אנה, אין תשובה אחת נכונה להתלבטות שלך. אתן לך את עצתי אני חושבת שעדיף להשאיר אותה במשפחתון המוכר ולסיים בשקט את תהליך הגמילה. הקיץ הוא זמן טוב, ואפשר בהחלט לשלב תחתון חיתול למשל בצהריים. לתת מדבקות על הצלחות. אם אין בעיה מיוחדת, תוכלו לגמור את התהליך בקיץ עדיף למצא סידור לשבוע וחצי מאשר לטלטל אותה בין מסגרות. עדיף כשעוברים- לעבור לגמרי. אין לדעת איך בדיוק יהיו המחלות, לא הייתי משנה עקב כך. מה שעוד חשוב, שמה שתחליטי- תהיי שלמה עם ההחלטה שלך. כי את הבטחון שלך בהחלטה תשדרי אליה וזה יעזור לכן להצליח. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים