ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

14/05/2008 | 10:25 | מאת: הילה

שלום רב, בתי, ילדה שימלאו לה 4 בעוד 3 חודשים ,ילדה שלישית לאחר שני בנים. במשפחתינו ובת זקונים של בעלי. ילדה חיננית להפליא תקשורתית חביבה אוהבת בריות מלאת כריזמה ושמחת חיים . עטופה באהבה מהיום שנולדה אהובה על כל רואיה , הילדים בגן אוהבים דואגים ומסוככים עליה וקטנה היריעה מלתאר את יופיה הפנימי והחיצוני.השנה לראשונה נכנסה לגן ומהיום הראשון היא התאקלמה למופת . לא היו חבלי קליטה תמיד הולכת בגיל ושמחה לגן משתפת פעולה בכל פעילויות הגן מקבלת את כל מסגרת הגן על כל המשתמע מכך. לפני מספר ימים נקראתי לגן בטענה שהילדה לא מפסיקה לבכות ולא יודעים מה יש לה והיא לא מספרת. באתי ואספתי אותה והיא טענה שקר והיא עייפה ורוצה הביתה. בבית ההתנהגות שלה רגילה שמחה כרגיל רוקדת ושרה כטבעה אך מהרגע שמזכירים את הגן היא מיד מתעצבת וכועסת ומסרבת ללכת לגן טוענת שמציקים לה שהרביצו לה שמשעמם לה היא לא בדיוק מסמנת את הסיבה לחוסר רצון שלה ללכת לגן. אתמול ציידנו אתה בממתקים לחלק לילדים ובבובה כדי לשכנע אותה ללכת לגן וקראו לי באמצע היום שהילדה בוכה ורוצה הביתה.היום היא בוכה מהרגע שהשארנו אותה ומבקשת לחזור הביתה.הגננת טוענת לכוחניות של הילדה על מנת להשיג מבוקשה ואני תוהה מה הצית פה התבערה מה היה הטריגר לשינוי המהותי אני חייבת לציין ,בילדה. האם לא צריכה להידלק מנורה אדומה, האם אלו לא סימני חרדה . ילדה שעד לפני שבוע רצה בשמחה לגן הילדים בגן גם בנים וגם בנות עוטפים אותה באהבה בתשומת לב כולל חיבוקים ונשיקות ומתנות ורצון לפייס אותה והיא בכל זאת מסרבת להיכנס לגן למרות שהיא מאוד אוהבת את תשומת הלב ולהיות במרכז בדרך כלל. אני חייבת לציין שבבית לא חלו שום שינויים זהו בית חם ואוהב ילדים היא בקשר נפלא עם שני אחיה היא נערצת על ידי אביה והיא מקור להמון נחת עבורי כמו שאר ילדיי. איך אני פועלת מכאן יש לי הרגשה שהגננת מקלה ראש בהתנהגות החריגה למרות שמעולם לא הייתה בעיה עם הילדה נהפוך הוא תמיד קיבלתי אינספור מחמאות על כמה היא מתוקה וטובה וחברותית. אנא,אשמח לקבל עצתך. תודה מראש.

19/05/2008 | 15:15 | מאת: חלי ברק-שטיין

הילה, אני בהחלט חושבת שיש סיבה לדאגתך. השינוי די דרמטי ומשהו בודאי גרם לו. לדעתי צריך להכניס גורם מקצועי לסיפור שיברר מה קרה, ומה קורה? אם זה גן עירוני אז יש פסיכולוגית לגן, ואפשר לשלב אותה, שתעשה תצפית ותברר בגן ועם הילדה. ואם זה גן פרטי אפשר להביא פסיכולוגית ילדים/פסיכולוגית התפתחותית חיצונית לאותה מטרה. הילדה נשמעת מבוהלת, וצריך לברר מה קורה. חבל שאת לא יכולה לסמוך על הגננת, היא אמורה היתה לעזור אשמח לשמוע איך מתקדם חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים