ילד בן 5 שבוכה המון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

12/05/2008 | 23:29 | מאת: לילך

יש לי בן, בן 5, והוא בוכה די הרבה, לדוגמא: הוא שיחק כדורגל עם הבני דודים שלו, והם לא מסרו לו את הכדור כל הזמן, כלומר מסרו לו אבל עם הפסקות, והוא נעלב והתחיל לבכות. או שהוא משחק עם חברים, ופתאום משהוא לא מוצא חן בעיניו במשחק, כלומר: הוא הציע לשחק במשחק כלשהוא והחברים רצו לשחק במשחק אחר, אז הוא נעלב ולפעמים גם בוכה. שאלתי: איך לנהוג במצב כזה? האם לשנות לו את המחשבה על ידי הצעות ודיבורים על דברים אחרים? האם להתעלם? ממה זה נובע? בתודה מראש לילך

13/05/2008 | 06:00 | מאת: חלי ברק-שטיין

לילך, הילד בוכה כי הוא רגיש, ונפגע בקלות. זו נטיה, ואי אפשר להעלים אותה, בודאי לא במילים של הגיון או בביקורת. זה רק יחמיר את המצב. אפשר לעזור לו לבכות פחות, במיוחד אם לו עצמו הבכי מפריע (?). אפשר להגיד לו שעצוב לו, שקשה, לשאול איך אפשר לעזור. אבל לא יותר מידי. להתענין, לגלות אמפטיה/תמיכה, ולהמשיך הלאה. הבכי פעמים רבות יעבור מעצמו אם לא יעשו ממנו ענין גדול. את יכולה לקרא עוד על שליטה ברגשות, כולל בכי, בפרק בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע' בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים