ילדה בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

12/05/2008 | 10:39 | מאת: קרין

שלום רב, אני ובעלי התפצלנו לפני 3 חודשים ויש לנו ילדה בת 9 חודשים. לא הייתה לי ברירה אלא לעזוב כיוון שהיה מקרה של אלימות כלפי ואני לא מוכנה שלא אני ולא הבת שלי נחיה בהתעללות לא פיזית ולא מילולית מצד האבא/הבעל. היום הוא בקושי מגיע לראות אותה ואני לא יודעת איך להגיב לנושא כי מצד אחד אני באמת מפחדת שהעצבים שלו יעלו ואני לא יודעת מה הוא יכול לעשות לה אבל מהצד השני הוא אבא שלה ! אולי זה מוקדם אבל אני לא יודעת איך אני מתמודדת עם להסביר לילדה, אם לספר לה למה אנחנו לא ביחד, איך להסביר לה שלאבא לא ממש איכפת ממנה וכד' אשמח לקבל עצה מוקדמת ואם נראה לך שאני צריכה לפנות לגורמים מקצועיים לליווי אני יעשה זאת ! תודה רבה,

12/05/2008 | 17:56 | מאת: חלי ברק-שטיין

קרין, את נשמעת נסערת, עברת חוויה קשה, וגם ההתמודדות עכשיו לא פשוטה. לדעתי, תני לחודשים לעבור עכשיו. בתך צעירה ולא צריך להסביר לה במילים כלום. תני לה את כל האהבה, היי פתוחה לבעלך שיוכל לבוא לראותה כשירצה, אבל אי אפשר לכפות עליה. בואי נראה מה יגיד הזמן שעובר. אולי הוא יתעשת וכן יבוא לבקר אותה, ואם המצב ימשיך ככה, כדאי ללכת להתיעץ מה להסביר לה, ואיך להגיב. אבל זה מוקדם מידי, היא עוד לא מבינה, וכל עוד תתני לה חום ושקט היא תתפתח היטב. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים