מעבר של אחד ההורים הגרושים לעיר אחרת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

11/05/2008 | 16:40 | מאת: אילן

שלום רב, רציתי לדעת אילו השלכות יכולות להיות עבור הילדים במקרה שבו האם, בעלת המשמורת על שני ילדים ( בני 4 ו- 7) עוברת להתגורר בעיר אחרת, הרחק מהאב הקשור בהדיקות לילדיו. הריחוק הוא לא רק מהאב אלא גם מהמשפחה הקרובה והקשורה ביותר. האם הילדים עלולים לסבול מבחינה פסיכולוגית?

11/05/2008 | 22:56 | מאת: שרה

השאלה היא האם גם כשאמא עוברת למקלט עם ילדיה ועוברת עיר איך זה משפיע על הילדים?

12/05/2008 | 17:59 | מאת: חלי ברק-שטיין

שרה, לא הבנתי את ההערה שלך, האם תוכלי להסביר יותר במפורט כדי שאוכל ל התייחס. חלי אילן, בודאי שיש השפעות על הילדים, הם רגילים לאב, הם יתגעגעו, יחסרו אותו, אולי יחוו נטישה. כמובן שעדיף שההורים יחיו קרוב גם אם יש גירושין. אבל הכל תלוי בנסיבות. האם האם חייבת לעבור? האם המעבר נעשה בכעס או כחלק מהסכמה הדדית? גם הגורמים האלו משפיעים על הילדים לטובה או לרעה. אשמח לשמוע עוד חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים