הכנסת בני לגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

11/05/2008 | 16:27 | מאת: נחמה

שלום, לפני כ - 3 חודשים אימצתי ילד מקסים בן שנה וחצי. הילד היה במסגרת של פנימייה עם ילדים בגילו כשנה עד שאימצנו אותו . היום לאחר שבני נמצא אתנו 3 חודשים ועליי לשוב לעבודתי רשמתי אותו למעון. בני נכנס לגן אחרי פסח כאשר אני ניסיתי לעשות זאת בהדרגה. ביומיים הראשונים שהיתי במחיצתו 3-4 שעות ואז לקחתי אותו הביתה. ביום השלישי השארתי אותו למשך שעה כאשר שהיתי במחיצתו שעה לפני שהלכתי. בימים שלאחר מכן נשארתי כחצי שעה עמו וחזרתי לאחר 4-5 שעות. בני במהלך שהותו בגן בוכה לסירוגין ונראה שקשה לו להסתגל. בבוקר הוא לא רוצה לעזוב אותי ולא רוצה להיכנס לגן. מהלך הימים האחרונים בגלל החגים וגם בגלל שבני לא הרגיש טוב הוא לא היה בגן ואני חוששת מה יהיה כשיחזור לגן ואני אצטרך לחזור לעבודה. מאוד קשה לבני הפרידה בכל בוקר והוא לא מצליח להתרגל להיות בגן, אני אובדת עצות כיצד עליי לנהוג? בתודה מראש, נחמה

12/05/2008 | 17:54 | מאת: חלי ברק-שטיין

נחמה, לבנך קשיי פרידה, וזה הגיוני. הוא עבר שינוי דרמטי לפני מספר חודשים כשעבר אליכם. הבטחון והאמון שלו עדיין פגיעים ולכן כל שינוי נוסף קשה לו. קשה לו גם להתקשר ולתת אמון באנשים החדשים בגן. לכן הוא בוכה אבל אני חושבת שצריך להיות עקביים, ולנסות שיסתגל לגן, גם אם קצת בוכה. אם את סומכת על הגננת שתתמוך בו- זה יירגע אם לא יסתדר בגן, יתכן שמטפלת אצלכם בבית תהיה פתרון טוב יותר, אולי שם יהיה לו יותר טוב ובטוח. גם זו אפשרות בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים