אגורופוביה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

11/05/2008 | 09:29 | מאת: פוצי

שלום אני סובל מ"אגורופוביה" הרבה שנים העניין שעולה ,מתי לספר לבן שלי בן 11 על הבעיה ? אני לא רוצה להכניס אותו לנושא ה"פחדים" אבל עולות ממנו שאלות למה אני לא יוצא מהבית? (מקום בטוח גם פה בשכונה) קורה גם שאני מחזיר אותו עם אמא שלו בזמן התקף פאניקה , מה ואם בכלל כדאי לספר ? תודה מראש

12/05/2008 | 17:50 | מאת: חלי ברק-שטיין

פוצי, אני חושבת שצריך לספר לו עכשיו, ובמילים פשוטות וברורות כמה שיותר קרוב לאמת. שיש לך חרדה ממקומות פתוחים לכן אתה מרגיש בטוח בבית. שאתה מטפל בחרדה, ומשתדל שתפגע כמה שפחות. חשוב לספר לו, כי אין מה להתבייש. וגם כי הוא כבר יודע ומרגיש שמשהו לא בסדר, וזה מאוד מעורר חרדהבפני עצמו כשלא יודעים. כשתספר לו, הסוד יצא לאור וכשדברים הם גלויים קל יותר לטפל בהם. תן לו להגיב, לשאול, או אם מתאים לו להתעלם- גם בסדר אשמח לשמוע אם ספרת ואיך הלך, בהצלחה חלי

12/05/2008 | 21:58 | מאת: פוצי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים