התנהגות של תאומים בני שנה + 4 חודישם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

09/05/2008 | 20:57 | מאת: שנידן

יש לי תאומים בן ובת בני שנה ו 4 חודשים. ישנם מיקרום אשר הם רבים על צעצוע או משהו מסויים שיש כמוהו רק אחד בבית. הם יכולים לריב על עגלה, על בימבה , על כיסא וכו'. לא מכל דבר אפשר לקנות 2 כך שיש הרבה מיקרים כאלה. תמיד אחד מהם המנצח והשני בוכה, לפעמים חוטפים אחד מהיד של השני. אני לא יודעת האם עלי להתערב לטובת מי שבוכה, או להתערב לטובת מי שלקח ראשון את החפץ. אודה על תשובתך, שבת שלום

12/05/2008 | 17:47 | מאת: חלי ברק-שטיין

שנידן, המריבות בין התאומים הן טבעיות, חלק מהמאבק על הטריטוריה ועל הכוח. המלצתי החמה לך היא לא להתערב כמו שופט שקובע מי אשם ומי לא, כי זה לא ייגמר לעולם. את אמורה להגיד לשניהם שאת לא מוכנה שיריבו, ואם מגזימים תשלחי את שניהם לחדר להרגע, להיות כל אחד לבד. כששניהם יפסידו את המשחק , יהיה להם שווה להתאמץ. בלי קשר מי התחיל. את יכולה לקרא עוד בנושא אחים בספרי 'תקשיבו לי רגע', יש שם פרק בנושא בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים