מתי להכניס אותו לגן?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

06/05/2008 | 23:35 | מאת: אמא אפרתי

שלום רב רשמתי את בני לגן לחצי יום לשנה הקרובה לאחר שהיה עמי בבית מיום היוולדו. בספטמבר, המועד בו הוא אמור להיכנס לגן הו יהיה בן שנתיים+9 חודשים. השיקול הראשי שמנחה אותי הוא טובת הילד וצרכיו ההתפתחותיים. התרשמנו שהוא זקוק לחברת בני גילו בשלב זה. יש לי קצת חששות ולבטים לגבי האם נכון לתת לו להתמודד בגיל כזה עם פרידה מאמא לחצי יום והאם הוא לא יכול לפרש זאת כנטישה? שמעתי איזה פסיכולוג שדיבר בטלויזיה ואמר שהפרידה מאמא פוגעת איפשהוא עמוק בתחושת הביטחון הבסיסית של הילד (בהנחה שאני זוכרת במדויק את דבריו...) מהו הגיל האידיאלי להכניס ילד למסגרת מבחינתו בלבד? בהנחה שבבית יש לו פעילויות, מפגשים עם בני גילו, אמא רגועה וכו' מה יותר חזק בגיל הזה? הצורך החברתי או הצורך להיות קרוב לאמא? האם כדאי לחכות עוד שנה? מה ההשלכות מבחינתו של הפרידה הזו? איך הוא מפרש אותה? האם כדאי לפנות לאבחון פסיכולוג ילדים שיגיד לי מה נכון לילד הספציפי שלי? תודה מראש על תשובתך

07/05/2008 | 07:05 | מאת: חלי ברק-שטיין

אפרתי, אני חושבת שאלא אם כן יש סיבה מיוחדת לחשוש, אז גיל שנתיים ותשעה חודשים הוא גיל מעולה להכניס את ילדך לגן. את הבטחון הבסיסי בעולם הוא אמור היה לקבל כבר מהקשר עמך עד עכשיו. ואז חשוב שיתנסה בפרידות קצרות כמו הליכה לגן. יש בכניסה לגן חשיבות במובן ההתפתחותי הזה של רכישת בטחון גם עם אחרים, וגם הענין החברתי שהזכרת אל תהססי, בחרת לו גן טוב, וזה הגיל בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים