מחפש תשומת לב מזרים..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

05/05/2008 | 22:34 | מאת: טל דניאל

הי, בני בן 3.5 ויש לו נטייה לפנות אל אנשים זרים ולספר להם סיפורים, למשל אתמול היינו בבית קפה אז הוא פנה אל אישה אחת שהיתה עסוקה עם המחשב שלה ואמר לה: "אני אוהב אותך, אני אוהב בנות.." (היה גם משעשע) בפעם אחרת היינו בגן חיות והוא פנה אל אמא אחרת שתבוא לראות את התנינים... או שסתם עמד בכניסה לבית קפה אחרי שסיימנו לאכול והראה לכל לקוח/ה שיצאו איך הוא מסובב חזק את הצעצוע של אחותו (4 חודשים) הנטייה לשתף זרים היתה גם הרבה לפני הלידה של אחותו הקטנה. זה כיף שבני חברותי אך זה נראה לי מוגזם ולפעמים הוא אפילו לא מנסה לשתף אותנו הוריו ופונה קודם לזרים.. מה דעתך?

07/05/2008 | 02:12 | מאת: חלי ברק-שטיין

טל דניאל, אני מבינה שאת מודאגת. אבל אין סיבה. אני רוצה להציע לך להדריך את ילדך בכיוון שאת רוצה. אמרי לו בצורה פשוטה והתנהגותית, איך ומתי לגשת למבוגרים. בלי ביקורת וכעס, אלא בצורה של הכוונה שהיא חלק מהחינוך. אמרי לו מה כן ומה לא. זה חשוב. הוא לא אמור לדעת הכל מעצמו בגילו. שימי לב להדריך אותו כך שיוכל לשמור על אישיותו, אבל גם יוכל להסתגל לכללים של החברה סביבו. זה האתגר של כל הילדים את יכולה לקרא עוד על התפתחות חברתית של ילדים בספרי 'תקשיבו לי רגע'. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים