מעבר למיטת "נוער"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

05/05/2008 | 15:29 | מאת: כרמית

שלום רב, בני בן שנתיים, ועד כה ישן במיטת תינוק. לפני כשבועיים רכשנו מיטת ילדים/ נוער, והוא הראה התלהבות רבה סביב זה. הבעיה היא שהוא עושה בעיות... התהליך הוא א. ערב, אמבטיה, סיפור לפני שינה, ואז נרדם לבד. במיטת תינוק היה נרדם לבד. עכשיו, במיטה החדשה, הוא מרבה לרדת למיטה, ולהופיע בסלון. זה ממש פשוט מבחינתו לרדת מהמיטה, והוא עושה זאת בהפגנתיות. הוא עומד ומחייך. בהתחלה איימנו עליו שאם לא ישן אז נחזיר את מיטת התינוק, וכך עשינו אך הוא בכה. אחרי 5 דק' החזרנו אותו למיטת נוער, ואז נרדם. אך אנו לא רוצים להמשיך בשיטה ולכן הוצאנו את מיטת התינוק. אנו משתדלים להחזיר אותו למיטתו החדשה כל פעם, בלי להוציא הגה מפינו, אך זה תהליך שחוזר על עצמו למעלה מ- 20 פעם, ואז אנחנו כבר מתפוצצים וצועקים. רק אחרי שאנו מרימים את הקול, הוא מתאפס על עצמו, נשאר במיטה ונרדם! אנא עצה לתהליך מעייף זה.

07/05/2008 | 02:06 | מאת: חלי ברק-שטיין

כרמית, אם אתם נחושים שהוא יישן במיטת הנוער אתם צריכים להיות חד משמעתיים. אתם לא צריכים להתיש את עצמכם בתהליך ארוך. אתם יכולים להרים מעט את הקול, אבל לא בצעקה של עצבים ואובדן עשתונות, אלא בהרמת קול שבאה להדגיש את המסר שהוא חייב לישון. הוא יבין ויישן. נסו שיטה זו. אתם יכולים לקרא עוד בנושא משמעת, בספרי 'בגובה העיניים', ו'תקשיבו לי רגע'. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים