תחליף למוצץ

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

03/05/2008 | 22:47 | מאת: פנינה

שלום חלי. בתי בת שלוש וחצי ולאחרונה (כחודש בערך) גמלנו אותה ממוצץ. לאחר תהליך הכנה של שבוע (טבלה, מדבקות והרבה הו-הא) זרקנו את המוצצים שבבית, בגן ואלו שאצל הסבתא בטקס מכובד... כתחליף, היא אימצה לעצמה נוהל חדש בזמן עייפות- מציצת אגודל. כבר יעצת לי בזמנו לתת לזמן לעשות את שלו כי הניתוק קשה לה. העניין הוא שאני רואה כיצד זה הולך והופך להרגל חדש וכמה שזה קשה לי אני נמנעת מלהעיר לה בכדי שלא תשתמש בזה ככלי להרגיז ו"דווקא". גם אם נעבור תהליך הכנה בעניין המציצה.. הרי אין לי איך לאכוף את זה. אני לא יכולה לזרוק לה את האצבע לפח במידה והיא לא תעמוד בזה... הפתרון היחידי שחשבתי עליו הוא מריחת לקה מרה בזמן שהיא ישנה.. אשמח לשמוע דעתך או אמהות אחרות בעלות ניסיון. שבוע טוב פנינה

07/05/2008 | 02:01 | מאת: חלי ברק-שטיין

פנינה, זו אכן תופעה ידועה שילדים מחליפים את המוצץ באצבע. יש הורים שלא מאוד מוטרדים מזה, במיוחד כשהתופעה קורית רק כשהיא ישנה, אבל את נשמעת מוטרדת אז יש שתי אפשרויות: אולי תחליטי להתעלם ממציצת האצבע, ולראות בתופעה משהו נסבל, או שתחליטי להאבק בתופעה, דרך מרה, דיבור איתה, או להציע לה תחליף לשחק איתו (למשל, כדור קטן שמוחצים אותו, אוכל דבר אחר להכניס לפה) אם אני אשמח לשמוע עוד תגובות של הורים מהשטח חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים