סקרנות מינית - בן 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

03/05/2008 | 14:56 | מאת: פלג

שלום, בני בן ה-4 מגלה סקרנות מינית בצורה שמדאיגה אותי. כשמגיעה אליו חברה מהגן, אני מידי פעם נכנסת לחדרו ורואה אותו שוכב מעל החברה. זה קרה מס' פעמים למרות שהסברתי לו שאסור. אני מבינה שמדובר בסקרנות נורמלית אך איך להסביר לו לא לשחק כך ? אני חוששת לתת להם לשחק לבד בחדר מה עלי לעשות ?

06/05/2008 | 08:57 | מאת: חלי ברק-שטיין

מירן, הסקרנות היא אכן נורמאלית, אבל עדיין אפשר לשים לה גבולות. להגיד לו בצורה ברורה שזה אסור, ולאכוף את הדרישה כמו כל דרישת משמעת. שאם יעשה כך לא יוכל לשחק עם החברה. בפשטות בלי לחץ ודיבור יתר. את יכולה לקרא עוד בנושא בפרק בספרי 'תקשיבו לי רגע' שעוסק במיניות ילדים בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים