מדוע בני לא ישן טוב שאינני לידו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

01/05/2008 | 08:26 | מאת: אביטל

בני בן חצי שנה השבוע, הוא ישן איתי במיטה , השינה של בני הכי ארוכה זה שעה המקסימום שעה + שזה פעמים בודדות שכמעט לא זכורות. בני ישן שינה קלה בכול שעות היממה ושאני ישנה איתו שנת צהורים או בבוקר שאיני עובדת או בלילה הוא ישן יותר טוב. מה אפשר לעשות אם זה אני אוסיף שהוא נרדם רק שהוא יונק קצת ציצי אם זאת שינה קצרה לבד או ארוכה איתי. מה לעשות לגבי השינה ולגבי השינה רק אם הנקה?

02/05/2008 | 04:45 | מאת: חלי ברק-שטיין

אביטל, לבנך יש כנראה מחזור שינה קצר, ושינה קלה. זה קורה- לילדים יש דפוסי שינה שונים, במיוחד בגיל הרך שלו. אני בטוחה שזה לא קל לך, כי את זקוקה ליותר שינה. צריך לבדוק שהוא אוכל מספיק, שאין שום דבר שמפריע לו. ומעבר לכך- זה טבעו מה שקורה בנוסף זה שהוא רוכש הרגלים- למשל, לישון לידך, להרדם עם הציצי. והרגלים קשה לשנות. אני הייתי מנסה להוריד את השינה ביחד, למרות היתרונות המידיים כי ככל שהוא יתרגל יותר- יהיה לך קשה יותר לגמול אותו. ולגבי השאר, צריך הרבה סבלנות, ופעמים רבות השינה משתפרת עם החודשים בהצלחה חלי.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים