מבקש דברים גדולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

01/05/2008 | 06:55 | מאת: איריס

חלי שלום בני בן שנתיים וארבעה חודשים. לאחרונה החל לדרוש כמעט בכל מה שקשור לאוכל גדול, שלם, מלא, חדש... הוא לא מוכן לגעת למשל בבסקוויט שבור קצת בפינה. בכוס שתיה שלא מלאה עד הסוף, בגבינה צהובה שיש בה חור או לא נחתכה בצורה שלמה בסופר, בשקית במבה שבטעות נקרעה בצד שפתחתי ממש לידו, בצלחת אורז לא ממש מלאה. ברוב המקרים הוא מבקש ולצערי לא אוכל כמעט כלום. לפעמים אנחנו לא נענים לבקשתו ומצליחים להסיח את דעתו למשהו אחר. לפעמים הוא כועס וקצת בוכה ונעלב, והרבה פעמים אנחנו נכנעים. אין לנו מושג איך לנהוג, אם לתת לו תמיד כל מה שמבקש ולקוות שיעבור כמה שיותר מהר או להתעקש ולא לתת או לשלב בין התגובות. כמובן שאנו חוששים שיהיו לו "עניים גדולות". חשוב לי לציין התופעה רק בנושא אוכל ושתיה ולא קשור בכלל לדברים חומריים כמו משחקים או בגדים שבהם הוא מאוד צנוע וכל דבר הכי קטן שיש בבית או שקונים בשקל עושה אותו מאושר. דבר נוסף (שאני לא יודעת אם קשור) כמה פעמים קרה שבאמצע הלילה ביקש לאכול (סימילאק) כשהבאנו מה שתמיד אנחנו מביאים לו הוא ממש בכה וביקש חדש (עוד לפני שטעם בכלל), רצה בקבוק קטן, בקבוק גדול, שוב חדש... וכשהבאנו מה שביקש הוא בכה עוד יותר לפעמים יותר משעה עד שהצלחנו להרגיע אותו ובד"כ הוא נרדם שוב בלי לאכול. נשמח לדעת מה דעתך תודה מראש איריס

02/05/2008 | 04:42 | מאת: חלי ברק-שטיין

איריס, אני מודה שאני לא ממש מכירה את התופעה. אני יכולה להעלות השערה שזה חלק ממאבק העצמאות שלו שאופיני לגיל. רצון שלו בשליטה 'שיהיה שלם'. אבל זו רק השערה אני חושבת שאתם צריכים להיות מאוד ברורים שהוא אוכל ושותה מה שנותנים לו. כי אם הכעס והלחץ שלו יפעילו אתכם ותוותרו- תהיו בבעיה גדולה. תנסו לשים לו גבולות, באדיבות אך בנחישות. מקווה שזה יעביר את התופעה אם לא, אז ייתכן שמשהו רגשי עמוק יותר עומד מאחורי התופעה וכדאי להפגש עם פסיכולוג התפתחותי שישמע יותר פרטים ויתן הערכה בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים