בת 4 בכיינית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

30/04/2008 | 10:13 | מאת: אמא

שלום רב, אני בת 32 ויש לי שתי בנות מקסימות בת 4 ובת 2. הגדולה מאד אוהבת את אחותה והן מסתדרות יפה יחד, אולם הגדולה כל הזמן בוכה ומתבכיינת על כל דבר, לעומת הקטנה שאיננה כזו. הקטנה רגועה ושלווה ואילו הגדולה בעלת מזג קשה ועקשנית מאד. כל פעם שהגדולה לא מקבלת את מבוקשה היא בוכה (ואילו הקטנה שעדיין לא מדברת מנסה ל"הסביר" עצמה בלי בכי), וזה ממש מטריד אותנו. כעת אנו מנסים לדכא תופעה זו ע"י כך שאנו לא עונים לה כאשר היא מבקשת דברים בבכי רק בדיבור, אך לפעמים כבר "נשבר" לנו ואנו משווים אותה בפניה לקטנה שלא בוכה ומתנהגת יפה יותר (ידוע לנו כי זה שגוי, אך לפעמים אנו כבר מתייאשים...). האם יש דרך מומלצת לדכא תופעה מעצבנת זו? מה אנו לא עושים נכון?

30/04/2008 | 16:12 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמא יקרה, הכיוון הוא לא לדכא את ההתנהגות שלה כי זה רק יחמיר את המצב. אתם צריכים לקבל את הזה שהיא יותר רגישה ורגזנית. למצוא דרך לדבר איתה, לברר מה מציק לה, לגייס יותר סבלנות, לחפש דרכים להרגיע אותה. אין דרך אחרת. כשאתם מתעלמים או כועסים היא עוד יותר נפגעת וכועסת- זה מעגל שלילי אתם יכולים לקרא על איך לדבר עם ילדים בשני ספרי שעוסקים בנושא 'בגובה העיניים' 'ותקשיבו לי רגע'. אתם גם יכולים להתיעץ מספר פגישות עם פסיכולוג ילדים שידריך אתכם. אני מאוד ממליצה, חבל שאתם תסבלו וגם הילדה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים