שאלה??

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

29/04/2008 | 12:31 | מאת: הילה

בני בן 3.5 ילד מפותח מאוד , תמיד עשה הכל מוקדם לגילו מדבר בשפה גבוהה מאוד ורבלי מגיל שנה . לאחרונה אני שמה לב מתחיל להבחין ולהבין את המיניות, את ההבדל בן זכר ונקבה, זה מתבטא המון במשחקי הדימיון שלו.הוא מנסה לנשק אותי (אימו) בפה מציע להתנשק כל הזמן, ושמתי לב שהאופן בה הוא מנשק והמבט שלו הוא שונה וזה מאוד הביך אותי. ייתכן ורואה אותי מתנשקת עם אביו ומתחבקת, יש לציין שאני ובעלי לא מתנשקים ומתגפפים בנוכחותו בצורה חושנית אלא יותר בכיוון של אהבה הדדית, ללא הבעה כל סימני תשוקה ומיניות ליד הילד.כמו כן הוא עושה זאת גם עם חברה שלי שמגיע לביקור הוא אומר לה לבוא איתו למקום פרטי שלא יראו אותם ומנשק אותה על הפה בצורה בוגרת כמו נשיקה של גבר לאישה? חברתי מאוד נבוכה לא ידעה מה לומר לו, מצד אחד לא רצתה לגרום לו למבוכה ומצד שני לא היה לה נוח עם הסיטואציה. מה עליי לעשות? מה לומר לבני? על מה בדיוק לדבר בנושא? ומה לומר לחברתי שתאמר לו בפעם הבאה שהוא מזמין אותה "להתנשק" איתו? האם ישנו ספר קריאה שאוכל לקרוא לו על מיניות, שמירה על פרטיות וכבוד האדם ? האם זה טבעי בגיל הצעיר או שמא זה צעיר מדי.כי אני יודעת שזו התנהגות אופיינית לגילאי 4-5 פחות או יותר. רציתי לציין שבני הוא ילד מאוד נגען , חם מחבק ומנשק אך לא כל אחד בכלל אותנו בעיקר ההורים .

30/04/2008 | 07:14 | מאת: חלי ברק-שטיין

הילה, בנך מתנהג מעט מוקדם לגילו, אך התנהגותו נורמאלית. הוא סקרן מינית, בודק את הגבולות. יש לו יצרים והוא מפעיל אותם. את יכולה לקרא עוד בנושא בספרי 'תקשיבו לי רגע', יש שם פרק שלם בנושא המיניות של ילדים. לגבי התנהגותו - אתם צריכים לומר לו בצורה הכי ברורה לא לנשק על השפתיים. כמו בכל תחום של חינוך להרגלים צריך להגיד ברור מה כן ומה לא. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים