התנהגות מינית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

27/04/2008 | 21:42 | מאת: גלית

יש לי ילדה בת 3.5 , לעיתים נוהגת לנגוע בפות בצורה מינית ומסתכלת פנימה, אני שואלת אותה מה את עושה? ומבקשת ממנה להפסיק את ההתנהגות הזאת(אני נבוכה ולא יודעת איך להגיב)והיא לא בדיוק מבינה למה זה אסור . האם זה נורמלי לגילה לעשות דברים כאלה ולשאול מה זה(בתוך הפות)או שיש סיבה שהיא עושה כבר בגיל כזה את הדברים האלה? שאלה נוספת : הילדה מתלוננת תקופה ארוכה ששורף לה הפות, עשיתי בדיקות שתן ובדיקת רופאה ולא נמצא משהו מיוחד, מה אני יכולה עוד לבדוק?אולי מהפיפי שהיא עושה במשך היום? תודה מראש

30/04/2008 | 06:47 | מאת: חלי ברק-שטיין

גלית, אל תהיי נבוכה. התנהגות מינית אצל ילדים היא מאוד טבעית. את יכולה לקרא בהרחבה בנושא בפרק על כך בספרי 'תקשיבו לי רגע' אינני יודעת למה שורף לה, האם יכול להיות שהיא משחקת בפות ומשפשפת בצורה שמכאיבה לה. אתם אמורים לדבר איתה בנושא בצורה גלויה, שזה מעניין, אבל לשים לה גבולות, לא לעשות את זה ליד אנשים, וגם לא יותר מידי תעקבו אחרי הדברים. בברכה, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים