שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

27/04/2008 | 09:48 | מאת: סיגלית

שלום, אחייניתי בת ה5 היא ילדה מדהימה , יפה וחכמה ,אולם היא מאוד מופנמת וביישנית ,היא לא אוהבת חברה של זרים ומתביישת לאכול ליד אנשים .לאחרונה היא מתלוננת שמציקים לה בגן ,קוראים בשמות גנאי לאמא שלה ,היא יודעת תשובות לשאלות שהגננת שואלת אבל מתביישת להצביע . אני מאוד רוצה לעזור לה , חוץ ממנה יש עוד 2 אחיות קטנות בנות 3 ו11 חודשים . תודה רבה

30/04/2008 | 06:45 | מאת: חלי ברק-שטיין

סיגלית, זה מאוד יפה שאת רגישה לאחיינית שלך ורוצה לעזור יתכן והיא באמת מאוד בישנית וסובלת בגלל שהיא לא מצליחה לבטא את עצמה בחברה. בהחלט אפשר לחשוב על דרכים לעזור לה. אבל מי שצריך לפעול הם הוריה. האם הם מודעים לבעיה? האם הם חושבים כמוך? אם לא, אז דבר לא ייעשה בינתיים, את יכולה בפגישות איתה לעודד אותה לדבר, לחזק ולהחמיא לה, לעשות לה טוב איתך, בתקווה שגם זה יתרום לבטחון העצמי שלה. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים