בת שנתיים "חסרת מנוחה"....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

27/04/2008 | 09:46 | מאת: joy

שלום רב, בתנו היחידה נולדה פגית (בשבוע 32), ללא סיבוכים רפואיים מיוחדים. מאז ומתמיד היתה תינוקת "רטנונית" בכיינית יחסית, ולא נרדמה בקלות. כיום בת שנתיים, ילדה פיקחית ועירנית מאוד, חכמה, שיודעת טוב מאוד מה היא רוצה וגם יודעת להביע את עצמה מאוד יפה.(רק התחילה ללכת לגן החודש). יחד עם זאת, קשה מאוד "להעסיק" אותה במשחקים, ספרים, טלויזיה או כיו"ב. אין שום משחק/צעצוע שבאמת מענין אותה.היא גם איננה מוצאת ענין בטלויזיה, או בפעילויות כמו ציור, בצק וכיו"ב (מקסימום דקה אחת). היא פשוט לא יכולה לשבת במקום אחד ייותר מדקה. כך גם בזמן הארוחות (איננה אוהבת לאכול) כל הזמן יורדת מהכסא ומטיילת. אנחנו מאוד מתוסכלים מכך - אין לנו מושג איך להעסיק אותה ולגרום לה להתרכז במשהו ליותר מדקה. (אגב, היא נהנית לשחק במתקנים בגינה). נשמח לקבל רעיונות וגם לדעת האם ניתן לאבחן בגיל זה "היפר אקטיביות" וכיצד זה מתבצע. תודה

30/04/2008 | 06:43 | מאת: חלי ברק-שטיין

אני בהחלט חושבת שאפשר לקבל חוות דעת מקצועית של פסיכולוג התפתחותי המתמחה בגיל הזה. הוא יפגוש ויערוך עליה תצפית, ישמע גם את התאור שלכם, ויוכל לתת לכם הערכה מה מקור הבעיה, ואיך לפעול. מספיק שהמצב מטריד אתכם כדי שזו תהיה סיבה טובה להתיעץ. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים