גמילה מטיטולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

24/04/2008 | 19:01 | מאת: ציפצו

שלום רב. ביתי בת שנתיים ושבעה חודשים,השבוע התחלנו בגמילה מטיטולים. הגמילה מפיפי עוברת בצורה טובה. לעומת זאת קיים אצלה פחד מהיציאות הקשות, פוחדת מכך שה"קקי נופל" מסרבת לשבת. וכל האקט מלווה בבכי. לציין שסובלת מעצירות קודמת, מטופלת באבילאק. כיצד עלי לנהוג? האם להפסיק את תהליך הגמילה?

24/04/2008 | 23:29 | מאת: חלי ברק-שטיין

אני מבינה שקשה. אני עדיין הייתי מחכה ולא מוותרת. כנראה שהחרדה של הילדה קשורה לעצירות ולכאבים שאולי יש לה. תדברו איתה ברוגע, אולי תקראו לה סיפור בנושא, יש כמה. תבקשו שתצייר בנושא. כל דבר שיעזור לה להתרגל לרעיון. אם הדברים לא יירגעו בשבועות הקרובים הייתי הולכת להתיעץ עם רופא, או עם פסיכולוג התפתחותי. בכל מקרה לא הייתי נסוגה לגמרי, כי הבעיה תחכה גם מאוחר יותר. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים