בילבול בשפה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

21/04/2008 | 21:26 | מאת: אימא מודאגת

שלום רב בני בן ה3 מדבר כל הזמן בלשון נקבה אוכלת, יושנת, עייפה, וכו בזמן האחרון התחלנו לתקן אותו אבל אני מפחדת שאנחנו פוגעים בטחונו העצמי מה עלינו לעשות? מחכה לתשובתכם תודה

22/04/2008 | 21:26 | מאת: מירית

אין צורך לתקן ואין צורך לפחד,ההפך זה מראה על התפתחות לשונית (מורפלוגית) תקינה, כלומר הוא לומד את חוקיות השפה. במקום לתקן אתם יכולים לחזור על דבריו בצורה תקינה. אם הוא אומר אני ישנה אתם יכולים למור "אתה רוצה לישון ..... מירית - מאבחנת ומטפלת בלקויי למידה

24/04/2008 | 05:25 | מאת: חלי ברק-שטיין

אני מצטרפת לדעתה של מירית. זו בדיוק הדרך להגיב. בהצלחה חלי

27/04/2008 | 23:57 | מאת: קישור

לדעתי, לא להתרגש.. אם תפעלו על פי העצה שניתנה וכעבור מספר חודשים זה לא יסתדר, פנו לקלינאית תקשורת- זה תחום מומחיותה והיא תוכל לתת את המענה הטוב ביותר. ההגדרות של איחור התפתחותי ברכישת שפה בגילאים הללו הן רחבות וגמישות. לעת עתה נראה שגם אם קיים איחור קל, בנכם עדיין בנורמה ואין סיבה לדאגה של ממש. מצורף קישור שמצאתי: http://www.adirimel.net/hit2.html#התפתחות%20שפה%20ודיבור%20לגיל%20שנתיים%20וחצי%20עד%20שלוש מקווה שיעזור, לילך

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים